Savjet za infrastrukturu razmatrao izveštaj o radu ustanova i preduzeća za inspekcijske poslove

13 Mart 2013

Na sjednici Savjeta za infrastrukturu razmatran je izvještaj o radu, ustanova, preduzeća i odjeljenja za inspekcijske poslove za mjesec februar. Mjere koje su zacrtane daju početne rezultate rekao je pomoćnik predsjednika opštine Mirfat Tahirović zadužen za resor infrastrukture.

 


Započela akcija "Zasadi drvo-uljepšaj grad"


sadnice
Danas je započela akcija Zasadi drvo-uljepšaj grad u okviru koje je planirano zasađivanje 1000 stabala brijesta i jasena. U akciji je učešće uzeo veliki broj građana, učenika osnovnih i srednjih škola, a simbolično su stabla posadili i predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović te predstavnici 2 njemačke frime koji ovih dana u okviru razmatranja saradnje sa našom opštinom borave u Tutinu.

 

 

 

 

 Održano savjetovanje u Vrnjačkoj Banji na temu Novi zakon o planiranju i izgradnji

četvrtak 21.  Februar 2013
Na savetovanju koje se održava u Vrnjačkoj Banji na temu Novi zakon o planiranju i izgradnji su prisustvovali referenti Opštinske uprave za urbanizam i imovinske odnose.

 

 Postignut dogovor za igradu kolektora na reci Vidrenjak

četvrtak 21.  Februar 2013
 
U Direkciji za vode i Srbijavode, Predsjednik opštine Tutin sa delegacijom je postignuo dogovor za kolektor Vidrenjaka u vrednosti od 15.000.000,oo dinara.
 

BEOGRAD – Ministarstvo energetike objavilo je danas poziv investitorima za izgradnju 317 mini hidroelektana u Srbiji, od kojih će 54 biti na teritoriji opštine Tutin, a u opštini Kraljevo 23.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da bi izgradnja svih mini hidroelektana donijela ulaganje od 120 do 200 miliona eura i 1.000 radnih mjesta.

Ona je istakla da je javni poziv objavljen samo za lokacije koje ispunjavaju sve kriterijume za izgradnju hidroelektrana uključujći i potreban dotok vode i dodala da se “išlo samo na sigurne lokacije”.

Ukupna snaga tih mini hidroelektrana je 110 megavata, a one bi trebalo da proizvode 400 gigavat sati električne energije godišnje.

Plan Ministarstva je da te mini hidroelektrane budu na mreži već 2015. i 2016. godine.

 

Besplatno parkiranje automobila na prostoru na kojem se nalazila stara zgrada opštine

 

 

Datum kreiranja ponedjeljak, 11 Februar 2013

 

Prostor na kome se nalazila stara zgrada opštine od juče pa do privođenja namjeni koristiće se za parking automobila. Parkij je za sada besplatan a ovaj potez je usmjeren na oslobađanje javnih površina u centru grada, kaže pomoćnik predsjednika opštine Mirfat Tahirović.

 

   

190 miliona dinara za infrastrukturne projekte

Datum kreiranja petak, 21 Decembar 2012

 

 

Na mjestu Doma kulture izgradit će se novi objekat

 

 

U subotu potpisan sporazum između opštine i vlasnika lokala u Domu kulture oko zajedničkog nastupa kod investitora za izgradnju novog stambenog poslovnog objekta. Objekat će biti veličine preko 20.000m2.

 

 

 

Održana sjednica savjeta za infrastrukturu gde su razmatrane odluke DUI

 

 

 

 

 

 

Održana javna debata na temu "Ruralni razvoj u lokalnoj zajednici"

U organizaciji Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava a uz podršku USAID-a u Ljeskovi je održana javna debata na temu "Ruralni razvoj u lokalnoj zajednici". Predsjednik opštine Šemsudin Kučević ovom prilikom odgovorio je na brojna pitanja mještana koja se tiču života na gornjoj Pešteri.

 

 

Započeto planiranje opštinskog budžeta 

 

Sve mjesne zajednice općine Tutin dostaviće lokalnoj samoupravi projekate koji predstavljaju prioritet, da bi se budžetom za sljedeću godinu predvidela sredstva za njihovu realizaciju, dogovoreno je na sastanku koji su održali predstavnici općinske uprave Tutina sa predsednicima mjesnih zajednica ove općine

 

Predstavnici opštinske vlasti u Tutinu su započeli sa planiranjem budžeta za narednu godinu. Članovi Savjeta za infrastrukturu su na sastanku sa predsjednicima mjesnih zajednica koji je bio savjetodavnog karaktera predložili da sve mjesne zajednice dostave u pismenoj formi infrastrukturne projekte koji za njih predstavljaju prioritet, kako bi bili razmotreni i uvršteni u budžet za narednu godinu.
“Naša želja je da sve projekte koje ćemo finansirati naredne godine i inače poteknu od građana preko svojih odbornika u savjetima MZ što će oni kanalisati prema nama, a mi ćemo sa našim stručnim službama odraditi i dati konkretne predloge budžeti na osnovu čega možemo da tražimo sredstva za naš resor”, rekao je Mirfat Tahirović, šef Resora za infrastrukturu.
Nova organizacija opštinske uprave predviđa funkcionisanje preko Resora koji će direktno od građana svojim službama pokušati da dobiju informacije šta su to prioriteti koje treba ispuniti u narednoj godini.
Nakon dostavljanja projekata Saveti resora će raditi na njihovoj finansijskoj konstrukciji u kojoj će kvotama biti određena sredstva koja bi iz budžeta za narednu godinu mogla biti raspoređena za realizaciju projekata koji budu označeni kao prioritet. U planiranju budžeta za narednu godinu biće uključeni i predstavnici javnih institucija.

Š. Zukorlić (rtvnp.rs)