Kučević: U Tutinu očekujem razvojni bum u narednoj godini

Kučević: U Tutinu očekujem razvojni bum u narednoj godini

Tutin ide krupnim koracima napred i predstavlja veliki razvojni potencijal, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Šemsudin Kučević.

Tutin postao lider u proizvodnji tapaciranog nameštaja

Iako je ova opština spadala u nerazvijenije u Srbiji, sada može da se pohvali mnogim stvarima, navodi on.

Opština Tutin je postala lider u proizvodnji tapaciranog nameštaja, a kao najvažniji potencijal predsednik opštine je istakao poljoprivredno zemljište.

- Imamo veoma plodno zemljište i veliki potencijal za proizvodnju organske hrane. Hrana sa Peštera je poznata u svetu i uskoro ćemo raditi na njenom zaštitnom znaku“ - rekao je Kučević. Dodao je da je 50 odsto stručnih ljudi u inostranstvu, ali da uprkos tome mogu da se pohvale dinamičnom radnom snagom i da očekuje razvojni bum u narednoj godini.

Sledeća razvojna faza opštine su ulaganja u industrijske zone kao i uređenje rečnih korita.

- Tutin može da se pohvali agroindustrijskom zonom, najvećom na Balkanu od oko 200 hektara. Kompletna dokumentacija za ovaj projekat je spremna i za njega je zainteresovana vlada Indonezije. Što se tiče komunalne delatnosti, prioritet nam je izgradnja tri brane na gornjem delu reke Vidrenjak u slučaju vanrednih situacija i uređenje svih rečnih korita - rekao je Kučević. On je istakao zadovoljstvo radom austrijske firme A.S.A. koja odnosi otpad, a kada je reč o vodosnabdevanju, naglasio je da će Ibarsko postrojenje, koje je koštalo četiri miliona evra, uskoro biti pušteno u rad.

Izvor: blic.rs

Close