Obaveštenje za javnost - Budžet 2023

Obaveštenje za javnost - Budžet 2023

Odeljenje za budžet i finansije

Obaveštenje za javnost

Poštovani sugrađani,

Obaveštavamo Vas da je budžetski proces pripreme budžeta za 2023.godinu i naredne dve budžetske godine u toku i da možete uzeti učešće u pripremi istog. Iskoristite mogućnost da se i ove godine uključite u proces kreiranja budžeta, jer je to od velike važnosti za sve nas. Time ćete direktno uticati na kreiranje lokalne politike i izgradnju međusobnog poverenja između Uprave i Vas, kroz zadovoljenje Vaših potreba.

Jedino što treba da uradite je da date sugestiju šta je po Vama prioritet i potreba za izgradnjom, uređenjem ili unapređenjem neke usluge za narednu godinu. Ne mora da to budu veliki projekti od strateškog interesa, pažnju mogu zaslužiti i mali projekti i usluge koji će građanima Vaših mesnih zajednica, Vaše ulice, zgrade, naselja poboljšati uslove života, oplemeniti Vaš životni prostor, privući nove stanare ili poboljšati snabdevanje u svim vidovima Vaših potreba.

U razmatranje će se uzimati oni predlozi/projekti koji su u okviru planiranih sredstava budžeta za te namene, koji sadrže okvirni predračun, koji su izvodljivi i imaju najveći stepen spremnosti (postoji urađena projektna dokumentacija i rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi).

Prikupljanje predloga će trajati od 26.09. – 05.10.2022. godine.

Naša je obaveza da Vas, po sređivanju predloga, obavestimo putem medija, koji od Vaših predloga je ušao u uži izbor za realizaciju. Vaše predloge možete proslediti mejlom na finansije@tutin.rs na predviđenom obrascu koji se nalazi na sajtu Opštine Tutin. Obrasci se mogu naći i popuniti i u opštini Tutin u Odeljenju z a budžet i finansije.

Na sledećim linkovima možete preuzeti dokumenta:

Anketni listić - preuzmite OVDE.

Obaveštenje za javnost - preuzmite OVDE.

Upitnik za građane - preuzmite OVDE.

Close