Pomoć Tutinu zbog izbegličke krize

Pomoć Tutinu zbog izbegličke krize

Projekat podrške lokalnim samoupravama u suočavanju sa izbegličkom krizom, ali i drugim vanrednim situacijama, biće realizovan u sedam opština u Srbiji.

To su Subotica, Šid, Lajkovac, Sjenica, Tutin, Dimitrovgrad i Preševo, a u projekat koji Fondacija “Ana i Vlade Divac” sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), biće uključeno 50 lokalnih institucija.

Projekat čiji je cilj podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za suočavanje s kriznim situacijama obuhvata rad i sa oko 500 volontera i 25 nevladinih organizacija, kao i neformalnog društva.

Koordinator projekta Miloš Živković najavio je da će polovinom septembra u Šidu početi obuka prve grupe ljudi koju će sprovoditi stručnjaci za reagovanje u vanrednim situacijama.

“Vrijednost kompletnog projekta pod nazivom ‘Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu’ trajaće 18 mjeseci, a njegova vrijednost iznosi 700.000 dolara. Nakon sprovedenih treninga i procene potreba i kapaciteta opština, sedam lokalnih samouprava dobiće grantove od po 10.000 dolara za nabavku odgovarajuće opreme za reagovanje u kriznim situacijama”, istakao je Živković.

(Kurir)

Close