Predstavnici turske razvojne agencije Tika u posjeti opštini Tutin - TIKA i Gaziantep grade školu u Tutinu

Predstavnici turske razvojne agencije Tika u posjeti opštini Tutin - TIKA i Gaziantep grade školu u Tutinu

Predsjednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević sa saradnicima razgovarao je sa zamjenikom koordinatora turske razvojne agencije TIKA o izgradnji škole na lokaciji Mala Ravan u Tutinu.
Projekat će pored TIKA-e finansirati i turski grad Gaziantep, koji je pobratim sa opštinom Tutin.
Izgradnja škole rezultat je razgovora predsjednika opštine Šemsudina Kučevića i narodne poslanice u Skupštini Srbije Sabine Dazdarević sa predstavnicima TIKA-e i Gaziantepa prilikom nedavne dvodnevne posjete Turskoj.
Na opštinskoj parceli bi u narednom periodu trebalo da započne izgradnja objekta za školu od 2.000 metara kvadratnih sa svim pratećim sadržajima potrebnim za funcionisanje škole koji uključuju školsko dvorište i pomoćne objekte.
Parcela veličine 87 ari je u potpunosti u vlasništvu lokalne samouprave. Ima građevinsku dozvolu za izgradnju škole, a urađen je i projekat, tako da izgradnja može da počne odmah.


Vrijednost projekta izgradnje škole u Veljem Polju iznosi 160 miliona dinara.
Na sastanku su prezentovani detalji i pojedinosti projekta koji je od velikog značaja za razvoj obrazovanja u opštini Tutin.
Predstavnici lokalne samouprave i članovi delegacija TIKA-e su, nakon sastanka gdje su predstavljeni detalji i pojedinostima projekta izgradnje škole, obišli lokaciju na kojoj je predviđena izgradnja škole.
Predsjednik Šemsudin Kučević je ovom prilikom upoznao delegaciju TIKA-e da će se na Maloj Ravni u budućnosti razvijati, kako je rekao, “novi grad” u kojem će biti smješten i Centar nacionalnih institucija.

Close