Situacija u Tutinu je pod kontrolom, ali veoma ozbiljna!

Situacija u Tutinu je pod kontrolom, ali veoma ozbiljna!

TUTIN – Obilna kiša koja pada satima izazvala je poplave na teritoriji opštine Tutin gdje je situacija ozbiljna, ali pod kontrolom, izjavio je predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

“Situacija je pod kontrolom, ali veoma ozbiljna, posebno u donjem dijelu grada, odnosno u donjem toku rijeke Vidrenjak. Tu je pola grada poplavljeno i imamo nekoliko udarnih tačaka, naročito u dijelu kod srednjih škola i autobuske stanice”, rekao je Kučević i dodao da su jutros uspješno evakuisani građani i životinje sa tog područja.

Sada je, kako kaže, situacija pod kontrolom jer je vodostaj pao za oko pola metra, ali je i dalje veoma ozbiljna i zahtijeva dalje praćenje.

Foto: radiostoplus.com
Foto: radiostoplus.com

“Štab za vanredne situacije je zasedao, pravimo plan šta treba da odradimo i pratićemo crveni meteoalarm kako bi znali šta da radimo u situaciji ako se predvide veće padavine. Imamo ljudstvo i mehanizaciju, a tražili smo i podršku Štaba za vanredne situacije iz Beograda”, rekao je Kučević.

Još uvijek, kako kaže, ne može se prići građanima u donjem dijelu grada, gdje se izlila rijeka Vidrenjak.

Dodaje da su članovi štaba dobro reagovali, kao i komunalna preduzeća, građevinske firme, sve mašine su angažovane i raspoređene.

“Svi su na terenu i čekamo plan, a sve dalje zavisi od dalje procene”, rekao je Kučević.

Posljednji put ovakve poplave u Tutinu desile su se 1972. godine.

Izvor: Agencije

Close