VANREDNA SITUACIJA U TUTINU Predsjednik Kučević zatraži od građana podršku

VANREDNA SITUACIJA U TUTINU Predsjednik Kučević zatraži od građana podršku

TUTIN – Predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević izjavio je za Tanjug da je danas na sjednici Štaba za vanredne situacije proglašena vanredna situaciju u opštini Tutin.

“Stavili smo akcenat na Peštersku visoravan gde smo, posle nekoliko dana niskih temperatura i ispod minus 30 stepeni, bili primorani na ovo zbog teške situacije, a posebno zbog problema vodosnabdevanja, jer je kompletan vodovod na Pešterskoj visoravni u dužini od 70 kilomertara zamrznut”, naveo je Kučević.

On je dodao da su vlasti Tutina danas dobile izveštaj o stanju na putevima, izveštaj veterinarskog inspektora i konstatovale otežanu situaciju kada je u pitanju transport bolesnika.

Foto: Anadolija

“Glavni pravci su uglavnom riješeni, očišćeni, ali je problem jednog velikog broja pristupnih puteva. Mi smo zatražili podršku i pomoć ljudi koji imaju cisterne za vodosnabdevanje u ovim niskim temperaturama jer ove niske temperature nisu za ove niske temperature jer se voda zamrzava do krajnih korisnika prije svega za građanstvo i stoku”, naveo je Kučević,

On je uputio apel ljudima koji imaju cisterne za niske tempertature, velike bačve za vodu i agregate, kako bi pružili kao podršku opštinskim vlastima i dodao da je to veoma važno u ovom trerenutku.

Izvor: Tanjug

Close