Šemsudin Kučević izabran za predsjednika opštine Tutin

Šemsudin Kučević izabran za predsjednika opštine Tutin

Odbornici lokalnog parlamenta u Tutinu na dašnjoj sjednici većinom glasova su za predsjednika opštine izabrali, po šesti put, Šemsudina Kučevića, nosioca liste Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, a za njegovog zamjenika predsjednika ogranka ove partije Kenana Hota.
Za predsjednika Skupštine opštine izabran je Pajaz Jusufović, koji je i do sada obavljao ovu dužnost, dok je za njegovog zamjenika postavljen Izet Ziljkić.
Glasovima većine prisutnih odbornika za sekretara je zabrana diplomirana pravnica Adisa Destanović Halilović.
Na prijedlog predsjednika opštine za članove Opštinskog vijeća većinom glasova izabrani su Zehra Zeković, Samir Kecap i Semir Kurtanović.
Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Pajaz Jusufović je rekao da će predstavnici svih organa vlasti raditi u interesu građana, a u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.
“Svim učesnicima u vlasti želim sreću u budućem radu, a očekujem da će saziv ovog parlamenta raditi konstruktivno i da ćemo sarađivati sa svim odbornicima podjednako“, rekao je Jusufović.
Apsolutnu većinu u Tutinu, kao i u prošlom mandatu, ima SDA Sandžaka sa 22 odbornika, dok su u opoziciji Sandžačka demokratksa partija sa devet i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka sa šest odborničkih mjesta.

Close