U budžetu više od 40 odsto za investicije

U budžetu više od 40 odsto za investicije

Budžetom opštine Tutin planirano je da u opštinskoj kasi bude skoro 10 miliona eura. Predsjednik tutinske opštine Šemsudin Kučević kaže da je više od 40 odsto budžetskih sredstava namijenjeno investicionim projektima. Biće završavani projekti započeti u ovoj godini i otvorena nova gradilišta.

Najvrijedniji i najveći objekat koji će biti završen ove godine je nova zgrada opštinske uprave. Kamen temeljac za devetospratnicu u centru grada položen je prošle godine 28. maja na Dan opštine Tutin i rok za završetak je isti datum ove godine. Posao je vrijedan tri miliona eura i ta sredstva tutinska opština obezbjeđuje iz svojih izvora.

semko_kucevic-640x330[1]
“Biće to moderno zdanje koje će biti potpuno elektronski opremljeno. Rad službi biće u službi građana, jer će lokalna i republička administracija biti na jednom šalteru”,objašnjava predsjednik tutinske opštine i za sljedeću godinu među velikim projektima najavljuje sređivanje centra grada. Na ovom projektu eminentni stručnjaci rade više od pola godine. Stare zgrade u centru grada biće porušene, među njima i zgrada Doma kulture i na tom mjestu, prema usvojenom urbanističkom planu, biće izgrađena tri stambeno-poslovna objekta, “tutinske kule”.

Za novo lice centra grada pronađena su tri investitora. Za ostale projekte, uglavnom, računa se na sopstvena sredstva, ali “ako bude potrebno zadužićemo se i kreditno”. Kad sljedeće godine počne građevinska sezona, na području tutinske opštine u jednom danu biće započeto stotinu investicija.

“Da polože kamene temeljce i označe početak radova pozvaću svoje kolege, predsjednike opština, predstavnike Vlade Srbije i iz međunarodne zajednice i uspješne privrednike iz opštine i regiona”, ističe Kučevići dodaje da su za svih stotinu novih investicija projekti spremni.

Sljedeća građevinska sezona biće spremno dočekana, jer će za realizaciju novih projekata javni tenderi biti raspisani u februaru naredne godine.

Close